Rizskók

  • 4 személyre
  • 75 perc
  • 1155 kalória

10 dkg cukrot szórunk, annak a lábasnak az aljára, amelyben a tejberizst készítjük, majd felöntjük 1,5 l tejjel. Ha forr a tej, hozzáöntjük a 60 dkg rizst.
Folytonos keverés mellett, sűrűsödésig főzzük, ekkorra megpuhul a rizs (kb. 20 perc).
A tojásokat szétválasztás nélkül, 5 dkg cukor hozzáadásával, kemény habbá verjük.
A tejberizst, a habot és a megolvasztott (kb. 40 °C) margarint összekeverjük. Ezt követően, egy kivajazott, zsemlemorzsával megszórt tepsibe, vagy formába öntjük, elegyengetjük és 180 °C meleg sütőben, 20-30 percig sütjük. Ha szép aranysárga a teteje és térfogata is megnőtt, elkészült a rizskók.
Késsel felkockázzuk és tálaljuk. 1/2 csomag pudingporból és 0,5 l tej segítségével, egy híg pudingot készítünk öntetnek.
Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat
Amennyiben elmúlt 18 éves, akkor kattintson az OK gombra az alkoholos ajánlatokért, ha nem múlt el 18 éves, akkor kattintson a Mégse gombra.
OK Mégsem
Receptek
Szárnyas receptek
Tészta receptek
Szezonja van
Vegetáriánus receptek
Érdekességek
Mixeljünk valami finomat
Vitamindús ételek
Heti menü
Váratlan vendégek
Videó és tippjeink
Legnépszerűbb receptjeink
Legújabb receptjeink
Legolcsóbb receptjeink
Leggyorsabb receptjeink
Alkalmak
Születésnap
Névnap
Házassági évforduló
Fogások
Előételek
Főételek
Tészták
Köretek
Saláták
Desszertek
FŐ az egészség!
Egészségesen
Vegetáriánusoknak
Diétás
  Likeoljon Facebookon
  Kövessen minket Twitteren
  Nézzen minket YouTube-on
  Rólunk