8
Megosztom
0

Tojás leves

Hozzávalók 4 főre
0
gerezd fokhagyma
fej vöröshagyma
tk pirospaprika (csemege)
1.5 l víz
ek liszt 
ek étolaj 
5-6 tk kömény (őrölt)
db tojás 
40 perc
4 fő
Beküldte:
Magyar Ferencné
Mottója:
"Mert főzni jó!"
További receptjei
Kalóriatáblázat
KCal
380
19%
Feh.
20
33%
Szénh.
15
5%
Zsír
27
39%
az értékek 1 adagra vonatkoznak
Recept elkészítése

Először megcsinálom a rántást (olajból, lisztből), majd hagyom kihűlni egy kicsit és hozzáteszem a pirospaprikát. Egy kevés vízzel felöntöm és lassú tűzön kevergetem. Ezután felöntöm a vízzel és beleteszem a vöröshagymát egészben és a zúzott foghagymát. Felforralom, majd lassú tűzön folytatom tovább. Beleteszem a fűszerköményt, sót, delikátot, majd két darab tojást és elkevergetem. Utána, hozzáteszem óvatosan a maradék 6 tojást és kevergetés nélkül hagyom 10 percig főni, hogy szépen egyben maradjanak!

Tanácsok:
Az elkevergetett tojás olyan lesz, mintha tészta vagy levesbetét lenne. Az egészben maradt tojás pedig, nagyon laktató!

Hasonló receptek
Összes komment
Receptkereső
Recept kereső Recept Részletes kereső
Mind
Előétel
Leves
Főétel
Tészta
Főzelék
Köret
Saláta
 
Desszert
Ital
13509 recept

Mit
főzzek ma?
sült

Halfilé sörtésztában

4 fő
30 perc