40
Megosztom
16

Meggyszósz főtt hússal

Hozzávalók 4 főre
5
üveg meggybefőtt
dl tej 
ek kristálycukor
csipet őrölt fahéj
ek liszt 
0.5 kg csirkemell 
dkg
kávéskanál ételízesítő 
30 perc
4 fő
Cimkék: Vasárnapi ebéd
Beküldte:
Medovarszki Tamásné
Mottója:
"Szeretek finomakat főzni és finomakat enni."
További receptjei
Kalóriatáblázat
KCal
424
21%
Feh.
37
62%
Szénh.
70
23%
Zsír
7
10%
az értékek 1 adagra vonatkoznak
Recept elkészítése

1 üveg magozott meggybefőttet kibontunk, lábosba öntjük, és a tűzhelyre tesszük, hogy forrjon.
Amíg felforr, addig 1 db csirkemellet, egy kisebb lábosban felteszünk főni (lehet szeletekre is összevágni), amit megsózunk, ételízesítőt szórunk rá. Tehetünk kedvünk szerint, más fűszert is bele. Én csak ezeket szoktam.
Kb. 3 dl tejben, összekeverünk kb. 2 lapos evőkanál lisztet, és villával, jól csomómentesre összekeverjük.
Ha felforr a meggyünk, akkor félrehúzzuk a lábost, és egy teaszűrőn keresztül, hozzáöntjük a lisztes tejet (habarást), majd visszarakjuk a tűzhelyre, és állandóan kevergetjük. Kb. 10 perc után, készen is van a meggyszószunk.
Attól függ, hogy mekkorára vágtuk össze a csirkemellet, 20-30 perc alatt megfő, és tálalhatjuk is a meggyszószhoz.
Jó étvágyat hozzá!

Receptkereső
Recept kereső Recept Részletes kereső
Mind
Előétel
Leves
Főétel
Tészta
Főzelék
Köret
Saláta
 
Desszert
Ital
13488 recept

Mit
főzzek ma?
sült

Baconös csirkemáj

4 fő
30 perc